Search form

Листа на информации од јавен карактер

ANNOUNCEMENTS

Софија, 07 ноември 2018 година

Државниот секретар на МИОА Јахи Јахија денеска беше во посета на Институтот за јавна администрација на Република Бугарија и оствари средба со директорот Павел Иванов и неговиот тим. На средбата беше дискутирана можноста за билатерална соработка меѓу двете држави во областа на реформата на јавната администрација со акцент

Скопје, 07 ноември 2018 година

Планот 18, за реформи во клучните стратешки области како владеење на правото, безбедносни служби и јавна администрација, е усвоен на редовната седница на Владата од 30.10.2018 година.
Остануваме на нашата определба

Скопје, 06 ноември 2018 година

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски и министерката и заменик-министерот за правда Рената Дескоска и Оливер Ристовски, се обратија на годишната конференција во организација на Синдикатот на работниците од управата, правосудните органи и здруженија на граѓаните на РМ- УПОЗ.

Pages

 

ИСУЧР
Агенција за администрација
МАРнет - Македонска Академска Истражувачка Мрежа
ЕНЕР