Обука за функционери на државните органи во Република Македонија

Скопје, 14 март 2012

Министерството за информатичко општество и администрација, во рамките на проектот „Поддршка на реформите во јавната администрација” – финансиран од Британска амбасада, ја спроведе втората обука од циклусот обуки наменети исклучиво за функционери во државната служба на Република Македонија.

Дигитализација на сите македонски телевизии до 2013

Скопје, 14 март 2012

До петок ќе биде објавен јавен повик за нов радиодифузер, информираат министерот за информатичко општество и администрација Иво Ивановски и директорот на  Агенцијата за електронски комуникации Роберт Ордановски.

 

Трибина за регулаторна гилотина во Берово

Скопје, 07 март 2012

Марта Арсовска Томовска, заменик министер за информатичко општество и администрација, на 05.03.2012 година, во салата на хотел „Манастир” во општината Берово, одржа презентација и јавна трибина пред претставниците на бизнис заедницата од општините Берово, Делчево и Пехчево.

Стабилна законска регулатива и транспарентни јавни набавки, бара Американската стопанска комора

Скопје, 05 март 2012

Спроведување на четвртата фаза  од регулаторната гилотина и  предвидлива законска регулатива,  помош за проширување на пазарите во соседството,  поголема транспарентност при постапките за јавни набавки, се главните барања  до Владата на фирмите членки на Американската стопанска комора во Македонија.

Заменик министерот за информатичко општество и администрација во посета на општина Македонска Каменица

Скопје, 01 март 2012

Марта Арсовска Томовска, заменик министер за информатичко општество и администрација, денес, во просториите на општина Македонска Каменица, одржа презентација и јавна трибина со претставниците на бизнис заедницата од општината. Таа го претстави почетокот на четвртата фаза на регулаторна гилотина „Предност за малите“ и ги образложи предвидените активности во рамките на овој проект.

Министерот Ивановски во Брисел се сретна со еврокомесарот Шефкович

Брисел, 28 февруари 2012

Министерот за информатичко општество и администрација Иво Ивановски вчера во Брисел се сретна со еврокомесарот за меѓуинституционали односи и администрација Марош Шефкович.

 

На средбата министерот Ивановски ги презентираше реформите во јавната администрација што ги спроведува Владата.

 

Министерот Ивановски пред тетовските бизнисмени ја претстави четвртата фаза од регулаторната гилотина

Скопје, 24 февруари 2012

 

Министерот за информатичко општество и администрација Иво Ивановски на денешната регионална средба во Тетово на која присуствуваа претставници на голем број компании од градот и околината го претстави почетокот на четвртата фаза на регулаторна гилотина „Предност за малите“.

Министерот Ивановски со нова иницијатива за надминување на административните бариери

Скопје, 23 февруари 2012

 

Министерот за информатичко општество и администрација Иво Ивановски денеска имаше средба со претставници на малите и средни претпријатија од Битола и Демир Хисар, при што ги запозна со четвртата фаза од проектот „Регулаторна гилотина“ наречен и „Предност на малите“.

Управниот инспекторат ќе ја контролира мобилноста во администрацијата

Скопје, 22 февруари 2012

Инспекторите од Државниот управен инспекторат преку редовни и вонредни контроли ќе проверуваат дали се прават злоупотреби при процесот на мобилност на вработените во администрацијата.

Бизнисмените од Струмица заинтересирани за новините што ги нуди четвртата фаза од регулаторната гилотина

Скопје, 20 февруари 2012

Министерот за информатичко општество и администрација Иво Ивановски и директорот во Сојузот на стопанските комори Митко Алексов денеска во Струмица имаа средба со бизнисмени од струмичкиот и валандовскиот регион на која беа претставени реформите од четвртата фаза од владиниот проект Регулаторна гилотина.

Посета на едукативниот центар Семос

Скопје, 17 февруари 2012

Министерот за информатичко општество и администрација Иво Ивановски денеска го посети едукативниот центар СЕМОС каде што се одржуваат обуки наменети за невработени лица за напредни вештини од областа на информатичките технологии.

Syndicate content