Министер за информатичко општество и администрација

Search form

Листа на информации од јавен карактер

СООПШТЕНИЈА

Скопје, 22 август 2018 год.

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски денеска оствари средба со делегација од Сојузното министерство за економија и енергетика, Стопанската комора на Германија и Источниот комитет- здружение на источна Европа на германското стопанство, предводена од г-дин Хелге Толксдорф, раководител на секторот за проширување на ЕУ, Југоисточна Европа и Турција во Сојузното министерство за економија.

Во отсуство на аргументи, откако министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, ги објави сите информации поврзани со годишните планови за вработување и новите вработувања во јавниот сектор, ВМРО-ДПМНЕ, денеска објавува документи кои само го потврдуваат тоа што Владата и МИОА го тврдат изминатиот период, а тоа е дека сите институции мора да ги почитуваат законите.  Имено, станува збор за извадокот од записникот од влад

Скопје, 21 август 2018 год.

Во рамки на посебната соработка помеѓу Министерството за информатичко општество и администрација, Министерството за одбрана и Министерството за внатрешни работи во областа на сајбер безбедноста, а со поддршка на Светска Банка, на почетокот на 2018 година се одржа тродневна Проценка на зрелоста на капацитетите за сајбер безбедност во Република Македонија.

Pages

СООПШТЕНИЈА

Скопје, 22 август 2018 год.

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски денеска оствари средба со делегација од Сојузното министерство за економија и енергетика, Стопанската комора на Германија и Источниот комитет- здружение на источна Европа на германското стопанство, предводена од г-дин Хелге Толксдорф, раководител на секторот за проширување на ЕУ, Југоисточна Европа и Турција во Сојузното министерство за економија.

Во отсуство на аргументи, откако министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, ги објави сите информации поврзани со годишните планови за вработување и новите вработувања во јавниот сектор, ВМРО-ДПМНЕ, денеска објавува документи кои само го потврдуваат тоа што Владата и МИОА го тврдат изминатиот период, а тоа е дека сите институции мора да ги почитуваат законите.  Имено, станува збор за извадокот од записникот од влад

Скопје, 21 август 2018 год.

Во рамки на посебната соработка помеѓу Министерството за информатичко општество и администрација, Министерството за одбрана и Министерството за внатрешни работи во областа на сајбер безбедноста, а со поддршка на Светска Банка, на почетокот на 2018 година се одржа тродневна Проценка на зрелоста на капацитетите за сајбер безбедност во Република Македонија.

Pages

 

ИСУЧР
Агенција за администрација
МАРнет - Македонска Академска Истражувачка Мрежа
ЕНЕР