Сподели:

ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ

СООПШТЕНИЈА

Скопје, 03 април 2019 година

На првиот Дигитален Самит во Скопје, што се одржа април 2018 година, ја изразивме нашата заедничка амбиција да го користиме дигиталното поврзување за да поттикнеме економски развој, да им понудиме повеќе можности на нашите граѓани преку зајакната регионална соработка и заложби за ангажирање во конкретни регионални иницијативи за дигитални вештини...

Скопје, 2 април 2019 година

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев и членовите на Владата на РСМ, на платото пред владата, го пречекаа премиерот Алексис Ципрас и делегацијата на Владата на Грција, кои престојуваат во нашата земја во еднодневна официјална посета.

Пречекот заврши со претставување на членовите на двете делегации, по што премиерите Заев и Ципрас се повлекоа на тет-а-тет средба, а министрите на двете влади ги започнаа одделните билатерални средби.

Скопје, 31 март 2019 година

Министерството за информатичко општество и администрација денеска го објави Извештајот за вработени во јавниот сектор за 2018 година.

Pages

СООПШТЕНИЈА

Скопје, 03 април 2019 година

На првиот Дигитален Самит во Скопје, што се одржа април 2018 година, ја изразивме нашата заедничка амбиција да го користиме дигиталното поврзување за да поттикнеме економски развој, да им понудиме повеќе можности на нашите граѓани преку зајакната регионална соработка и заложби за ангажирање во конкретни регионални иницијативи за дигитални вештини...

Скопје, 2 април 2019 година

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев и членовите на Владата на РСМ, на платото пред владата, го пречекаа премиерот Алексис Ципрас и делегацијата на Владата на Грција, кои престојуваат во нашата земја во еднодневна официјална посета.

Пречекот заврши со претставување на членовите на двете делегации, по што премиерите Заев и Ципрас се повлекоа на тет-а-тет средба, а министрите на двете влади ги започнаа одделните билатерални средби.

Скопје, 31 март 2019 година

Министерството за информатичко општество и администрација денеска го објави Извештајот за вработени во јавниот сектор за 2018 година.

Pages

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form