Сподели:

СООПШТЕНИЈА

Скопје, 12 септември 2018 година

Министерството за инфорамтичко општество и администрација прави голем исчекор во насока на професионализација и департизација на јавната администрација. Тоа е едно од клучните барања на граѓаните, но и на нашите партнери од ЕУ. Владата на вчерашната седница ја прифати информацијата носење

Скопје, 12 септември 2018 год.

Владата на вчерашната 88-ма седница ја разгледа и усвои Информацијата, како и Акцискиот план за Отворено владино партнерство 2018-2020 година. Владата го задолжи Министерството за информатичко општество и администрација да формира работна група со сите чинители за имплементирање на националниот Акциски план

Скопје, 11 септември 2018 год.

Министерството за информатичко општество и админситрација и Министерството за образование и наука, во соработка со Фондацијата Метаморфозис, ги повикуваат сите наставници и професори да се пријават на Европската недела на кодирање (EU Code Week 2018), која ќе се одржи помеѓу 6 и 21 октомври 2018 година на различни

Скопје, 10 септември 2018 год.

Министерството за информатичко општество и администрација, ги објавува нацрт предлозите на Законот за централен регистар на население, Законот за електронско управување и електронски услуги и Законот за електронски документи, електронска идентификација и доверливи услуги.

Скопје, 10 септември 2018 год.

Третиот состанок на Советот за реформа во јавната администрација, се одржа денеска во Владата на Република Македонија.

Целта на овој состанок беше координирање меѓу релевантните институции за клучните реформи во областа на јавната администрација во претстојниов период, кои треба да ја подобрат функционалноста и финансиската дисциплина на јавната администрација и органите во состав на Владата на Република Македонија.

Солун, 08 септември 2018 год.

Македонија и Грција како соседи имаат обврска кон своите граѓани покрај тоа што се соседи и да бидат партнери и постојано да соработуваат. Ова е заклучокот од средбата помеѓу министерот за информатичко општество и админситрација Дамјан Манчевски и  министерот за дигитална политика, телекомуникации и медиуми во грчката Влада, Никос Папас.

Скопје, 06 септември 2018 год.

Министерството за информатичко општество и администрација во соработка со компанијата „HUAWEI“, и оваа година обезбедува можност за надградување на петте најдобри студенти од ИКТ факултетите во Република Македонија.

Радовиш, 03 септември 2018 год.

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, денеска е во посета на Радовиш.

Во рамки на посетата на Радовиш, министерот Манчевски одржа состанок со претставниците на бизнис секторот. На состанокот се разговараше за двата големи проекти на кои во моментов работи Министерството за информатичко општество и администрација, односно за порталот за отворени податоци и порталот за е-услуги.

Скопје, 30 август 2018 год.

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски и директорот на Светска Банка за Македонија и Косово, Марко Мантованели, денеска одржаа прес-конференција.

Тие го претставија Извештајот за проценка на зрелоста на капацитетите за сајбер безбедност во Македонија.

Pages

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form