Сподели:

СООПШТЕНИЈА

Скопје, 12 ноември 2018 година

Продолжувајќи ја воспоставената пракса на отворени разговори со сите засегнати страни, при креирање на сите политики во МИОА, а не комуникација преку отворени писма, министерот за информатичко општество и администрација Дамјан

Софија, 09 ноември 2018 година

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, беше дел од меѓународната конференција на тема: „Лажни вести или вистински тролови“, што денеска се одржува во Софија, Р. Бугарија.
Министерот за информатичко

Софија, 07 ноември 2018 година

Државниот секретар на МИОА Јахи Јахија денеска беше во посета на Институтот за јавна администрација на Република Бугарија и оствари средба со директорот Павел Иванов и неговиот тим. На средбата беше дискутирана можноста за билатерална соработка меѓу двете држави во областа на реформата на јавната администрација со акцент

Скопје, 07 ноември 2018 година

Планот 18, за реформи во клучните стратешки области како владеење на правото, безбедносни служби и јавна администрација, е усвоен на редовната седница на Владата од 30.10.2018 година.
Остануваме на нашата определба

Скопје, 06 ноември 2018 година

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски и министерката и заменик-министерот за правда Рената Дескоска и Оливер Ристовски, се обратија на годишната конференција во организација на Синдикатот на работниците од управата, правосудните органи и здруженија на граѓаните на РМ- УПОЗ.

Скопје, 05 ноември 2018 година

Во прилог интегрален текст од обраќањето на министерот Манчевски на денешната прес-конференција: Министерството за информатичко општество и администрација започнува со процесот на хоризонтална функционална анализа.
Што значи ова? Ова значи

Монтреал,  03 ноември 2018 год.

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, е во официјална посета на Монтреал, Канада, каде учествува на меѓународниот симпозиум на тема: „Најдобри практики за ефективен и демократски трансфер на извршната власт“.

Фокусот на овој настан се предизвиците со кои се соочуваат државите и потребната поддршката при ефективниот трансфер на извршната власт што следи по демократските избори.

Тбилиси, 02 ноември 2018 год.

Делегација од Министерството за информатичко општество и администрација предводена од државниот секретар Јахи Јахија, а поддржана од Одделот за демократско управување при Мисијата на ОБСЕ во Скопје,  во периодот од 31 октомври до 2 ноември 2018 година престојуваше на студиска посета во Тбилиси, Грузија.

Дубаи, 01 ноември 2018 год.

Заменик - министерот за информатичко општество и администрација Александар Бајдевски, е дел од Конференцијата на меѓународната телекомуникациска унија- ИТУ, која неделава се одржува во Дубаи,

Pages

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form