Сподели:

СООПШТЕНИЈА

Скопје, 4 март 2019 година

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, на денешната прес-конференција ги претстави Законот за централен регистар на население, Законот за електронско управување и електронски услуги и Законот за електронски документи, електронска идентификација и доверливи услуги.

Скопје, 1 март 2019 година

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев, придружуван од членовите на Владата, заменик на претседателот во Владата на РСМ задолжен за европски прашања, Бујар Османи, заменичка на претседателот и министерка за одбрана, Радмила Шекеринска, заменик претседателот и министер за внатрешни работи, Оливер Спасовски, министерката за правда, Рената Дескоска, министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски...

Лондон, 27 февруари 2019 година

Во рамките на работната посета на Лондон, министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски  одржа работен состанок со претставници од ЕУРО Колеџот и Универзитетот „Лондон Метрополитен“.

Оксфорд, 26 февруари 2019 година

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, е во работна посета на Лондон и Универзитетот во Оксфорд. Во рамки на посетата тој е еден од говорниците на глобалната конференција за Сајбер безбедност.

Тој се обрати на панелот посветен на националниот и регионалниот прогрес во рамки на борбата со сајбер криминалот.

26 февруари 2019 година

Министерството за информатичко општество и администрација организираше работилница, со цел започнување на консултативниот процес за измени на Законот за вработени во јавен сектор и Законот за административни службеници.

Скопје, 23 февруари 2019 година

Над 100 деца денеска во Штип се натпреваруваат на државениот натпревар „FIRST LEGO League“ за деца од 9 до 16 години што е меѓународна мултидисциплинарна истражувачка програма која ги инспирира младите луѓе да истражуваат во науката и да решаваат реални проблеми.

Скопје, 21 февруари 2019 година

Во прилог целосниот текст на Меморандумот за разбирање помеѓу Република Северна Македонија и Република Грција, за намалување на цените во роаминг, потпишан од министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски и министерот за дигитални политики, телекомуникации и медиуми Никос Папас.

Скопје, 21 февруари 2019 година

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, на денешната прес-конференција го претстави новиот Закон за инспекциски надзор, усвоен на последната владина седница.

Скопје, 20 февруари 2019 година

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев, заедно со министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, денеска во Скопје, го најавија отпочнувањето на проектот „Една точка на услуги“, што ќе овозможи на едно место да се добијат повеќе услуги од повеќе министерства и државни институции, со што значително ќе се намали времето на чекање на граѓаните при добивањето на услугите и ќе придонесе за создавање на јавна администрација како вистински сервис на граѓаните.

Pages

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form