Работилница за ИКТ стандарди во државната управа

Скопје, 4 јуни 2007

На 4 јуни, 2007 година, Фондацијата Институт отворено општество – Македонија (ФИООМ) организираше работилница за ИКТ стандарди во државната управа. Работилницата ја отворија Извршниот директор на ФИООМ, г-н Владимир Милчин, и Министерот без ресор, Иво Ивановски кои ја истакнаа потребата од воведување на стандарди во информатичката технологија со цел да се изгради поефикасна јавна администрација и поврзаност меѓу институциите.

Почитувани граѓани,

 

Министерството за информатичко општество на Република Македонија е во процес на изработка на Стратегија за е-влада. Земајќи во предвид дека при подготовката на овој документ сакаме да ги вклучиме сите засегнати страни, подолу на страницата Ви ја ставаме на располагање работната верзија на Стратегијата за е-влада на која можете да давате Ваши предлози и забелешки.

 

Со почит,

Министерство за информатичко општество

 

Повеќе


Економската конференција во Виена

Скопје, 05 Декември


Министерот без ресор задолжен за развој на информатичко општество, м-р Иво Ивановски од 03-04.12.2007 присуствуваше на Економската конференција во Виена. Министерот без ресор се обрати пред присутните, меѓу кои имаше високи владини претставници од соседните земји и од земјите членки на ЕУ.

Syndicate content